L’entitat

L’Ateneu l’Aliança és un espai social únic al Vallés Oriental. Situat a Lliçà d’Amunt, al bell mig de la Vall del Tenes, està obert a totes les persones que en vulguin gaudir de la cultura, ja sigui com a usuaris, o prenent-ne part des de dins com a socis.

L’Aliança va ser fundada al 1925, i quasi cent anys després, continua sent el centre neuràlgic de la cultura a Lliçà d’Amunt. Amb una superfície de més de 3.000 m2, que inclou sala de teatre polivalent totalment equipada, zona esportiva i bar-restaurant, és un equipament cultural de primer ordre i de titularitat privada (propietat de l’entitat) i ofereix tots els seus espais tan a socis com a no socis, a entitats i administracions, sempre en benefici de la comunitat.

L’Aliança és una entitat no confessional, catalanista i sense adscripció a cap ideologia política. És una entitat que té per finalitats la promoció d’activitats culturals, físico-esportives i socials a Lliçà d’Amunt, amb l’objectiu de transformar la societat, donant valor al temps lliure i creant oportunitats per treballar la cohesió social al municipi on està arrelada.

L’Aliança es nodreix de totes aquelles persones que hi interactuen. Els socis i les sòcies exerceixen el seu poder de presa de decisions a l’Assemblea General. Aquest és l’òrgan de representació màxima. L’assemblea es reuneix un cop a l’any de manera ordinària (normalment a finals de maig) i de forma extraordinària convocada per la junta o per un grup de socis.

L’Aliança compta amb grups autònoms de socis i sòcies i altres voluntaris no afiliats que desenvolupen activitats concretes, organitzats en comissions o grups de treball (Juguesca, Comissió de Concerts, Biergarten, Espectacles infantils, Mercat de la Puça…) i seccions (Tennis Taula, Coral l’Aliança, Ateneu Gastronòmic).

L’Aliança forma part de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

[site_dot]

Junta Directiva

 

BEATRIU QUINTANA

Presidenta

JAUME TARABAL

Vocal

HELENA PORCUNA

Secretària

ALÍCIA SÁNCHEZ

Vocal

XAVIER LONGÁS

Tresorer

IRINA PORCUNA

Vocal

La Junta Directiva gestiona la presa de decisions de funcionament de l’entitat. La darrera renovació, que va ser total, es va produir el passat diumenge 3 de desembre de 2017.

La Junta es reuneix setmanalment els dimecres a les 21h a l’oficina de l’ateneu. Podeu contactar-hi enviant un email a junta@lalianca.cat o a través de l’oficina.

[site_dot]

Treballadors/es de l’Ateneu

  • L’Ateneu té contractades a temps parcial dues persones per a desenvolupar les tasques d’administració (22 hores setmanals) i de tècnic especialista de sala (30 hores setmanals). Retribucions segons conveni laboral del lleure.
  • La resta de persones o empreses que ofereixen els seus serveis professionals ho fan com a proveïdors, facturant per les tasques que duen a terme. Aquestes persones estan subjectes als acords comercials signats.
  • Les persones que organitzen activitats a l’ateneu ho fan de manera voluntària, sense rebre cap retribució econòmica. Aquestes persones estan subjectes al conveni de voluntariat.

Vols participar a una comissió?

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem : bustia@lalianca.cat

Close Menu